Evlenerek Almanya’ya gitmek hayal oluyor: Türklere kötü haber

Almanya’da Seçimler Öncesi Göçmenler ve Aile Birleşimi Konusunda Tartışmalar Başladı

Almanya’da 23 Şubat seçimleri için partiler, kaçak göçmenler, yardımla geçinen yabancılar ve artan mülteci sayısı konularında seçmenlerine mesajlar veriyor. Göçmenler, seçimlerin merkezinde yer alıyor.

23 Şubat’taki seçimlerde yaklaşık yüzde 32 oy alarak birinci parti olması ve hükümeti kurması beklenen Hristiyan Demokrat Parti (CDU), çifte vatandaşlığı geri alma önerisinden sonra Aile Birleşimi konusunda da adımlar atmaya başladı.

ALMAN VATANDAŞLARININ DURUMU

Almanya’da yasal olarak yaşayan, Alman vatandaşı ya da oturma izni olan Türkler, Türkiye veya Almanya’nın vize gerektirdiği bir ülkeden eş seçerse, Aile Birleşimi hakkından yararlanabiliyor. Ancak CDU, bu durumun tartışmaya açılmasını sağladı.

CDU’dan eski Sağlık Bakanı ve önemli isimlerden Jens Spahn, “Toplumsal olarak sınırlarımızdayız. Yeni göçmenler almamız mümkün değil. Bu tedbirlerden biri de aile birleşiminin askıya alınması olmalı” dedi.

Ippen Medya Grubu’na konuşan Spahn, kazanmaları durumunda, koruma statüsüne sahip kişilerin aile birleşiminin yasaklanacağını ve gönüllü kabul programlarının sona ereceğini belirtti.

EN ÇOK TERCİH TÜRKLERDEN YANA

2023 yılında Almanya’da yaklaşık 130 bin Aile Birleşimi vizesi verildi. Bu vizeyle Almanya’ya gelenler arasında en çok tercih edilen Türkler oldu. Onları Suriyeliler ve Hintliler takip ediyor. CDU, bundan sonra kaçak göçmenleri ülkeye almamak için politikalar geliştireceklerini de açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir